Nyitottan telt a nyílt napunk

Minden szempontból nyitottra sikerült idei első nyílt napunk, hiszen a Metropolitan Egyetem kitárt ajtaja mögött rendkívül nyitott lelkű oktatók és érdeklődők gyűltek össze 2016. január 9-én. A Divat- és luxusmárka-menedzsment szakirányú továbbképzés általános bemutatását meghitt hangulatú workshopok követték, ahol a divattörténet és a luxus kommunikáció szeletébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők.

Az valószínűleg nem okoz(ott) meglepetést, hogy a látogatók megismerhették a képzés legfontosabb tudnivalóit, hiszen épp ez egy nyílt nap célja. Ám a tájékoztatást követő, mini-tanórákat bemutató workshopok már cseppet sem nevezhetők hagyományosnak, főleg nem nyílt nap programpontjaként, de még a workshopok világában sem. No, de haladjunk sorjában.

Gyakorlat teszi a divatmestert is

Először tehát az egyetem aktuális híreit, a művészeti képzések és a divatmenedzsment képzés leglényegesebb információit hallhatták a továbbtanulni szándékozók, mégpedig Borbás Anikótól, az intézmény Felsőfokú Szakképzési Központ Igazgatójától.

Ezután szakunk vezetője, Szilágyi-Csüllög Mónika vette át a szót, aki szinte kérdést sem hagyott a látogatókban. Megismerhették ugyanis az egyedülálló posztgraduális képzés struktúráját, a tárgyak időbeli és tartalmi elosztását, a leendő oktatókat, s azt is megtudhatták, mit, miért és hogyan tanul, majd csinál egy divat- és luxusmárka menedzser (legyen szó akár luxus szektorban, vagy fast fashion márkánál tevékenykedő, vagy hazai tervezőt menedzselő szakemberről).

Na jó, egy valamiről mégiscsak tovább kérdezősködtek a jövő divatmenedzserei, mégpedig a gyakorlati képzés részleteiről. Hiszen a szakvezető werk videókkal is illusztrálta a gyakorlati ismeretátadás egyik alappillérét jelentő Divatmenedzsment Műhelyt, mely során világmárkák képviselőitől tanulhatnak a hallgatók.

Haute couture, konfekció és prèt-â-porter – életre kelt a divat történelme

Az eddig is nyílt tekintetek a workshopok során még végtelenebbé váltak, hiszen a hazai és nemzetközi divatismereteket tanító Szatmári Judit Anna igazán izgalmas workshoppal kedveskedett az érdeklődők szemének, fülének és lelkének. Eredeti 19-20. századi lapokkal, szívből szóló szavakkal keltette életre a hajdani divatvilágot, annak változását, technikai fejlődését, vizuális tükörképeit a magazinokban és megjelenését a társadalomban, no, meg az üzleti szférában. Mert a divat már nem csupán terjed, terjesztik, (terjesztjük) is. Ezért is rendkívül fontos, hogy egy divatmenedzser divattörténetet is tanuljon, mivel segítségével megérti a mai rendszer előzményét, így működését egyaránt.

Választékos kifejezések, lágy mozdulatok – a kommunikáció luxuskategóriája

Nehezen engedtük el Juditot és magazin kuriózumait, de helyüket valami más, ám éppoly érdekes terület vette át. Az egyre inkább ámulatba eső érdeklődők az egyszerre profi és személyes divatkommunikáció alapelveit is elsajátíthatták, mégpedig Török Viktória, kereskedelmi igazgató és luxusmárka értékesítési tanácsadó szintén választékos szófordulatain, finom mozdulatain és élménydús feladatain keresztül.

Mert a termék önmagában nem elég. Megfelelő, személyre szabott technikával kell beszélni róla és átadni leendő tulajdonosának, hogy valóban élményt nyújtson és álmot váltson valóra. A nyílt napra látogatók rögvest ki is próbálhattak egy kérdezési módszert, ami olyan jól sikerült, hogy alig tudtunk megválni egymástól. De mivel a nyílt nap végére a lelkekkel párhuzamosan a jeges járdák is felolvadtak, így végül mégis útra keltünk, de hamarosan visszatérünk, hiszen január 28-án és február 4-én újabb nyílt napot tartunk.

Köszönjük, hogy eljöttetek!

Várunk Titeket az őszi tanévkezdéskor!

« A 2 »
Share
Share
Share