Képzés

Nézd meg a részleteket vagy menj a METU oldalára és…

Kedves Látogató!

Jó pár éve, amikor Párizsban, a Boulevard Saint-Germain-en igyekeztem a Sciences Po épületébe – nehogy lekéssem az órámat – azon töprengtem, mi a titkuk a franciáknak. A körút minden szegletéből áradt a divat és a művészet a legkülönfélébb módokon tálalva. Rendszerint épphogy beértem az órámra, annyi érdekes kirakattal találkoztam útközben. Persze, szerencsésnek is kell lenni az iskola választással…Jókor, jó helyen.

Szilágyi-Csüllög Mónika - képzés

Már akkor beszippantott ez a pezsgő, inspiráló közeg, a divat világa. Későbbi divatmagazinoknál eltöltött évek alatt tovább erősödött az elhivatottságom, hogy a divatipar területén tevékenykedjek. Először hobbiból kezdtem el tanítani, de hamar beleszerettem az oktatásba. 2015. őszén indítottuk el a Budapesti Metropolitan Egyetem divatipari posztgraduális képzését, majd 2020-ban akkreditáltuk a Fenntartható divatmárka menedzsmentje szakirányú továbbképzést, melyet itthon és külföldön dolgozó divatszakemberekkel együtt hoztunk létre.

Célom egy olyan képzés létrehozása volt, amely bevezeti hallgatóit a divatipar zárt világába, hogy a képzés végeztével vezető beosztásban dolgozhassanak. A programot olyan rendszerben állítottuk össze, hogy bármilyen területről érkezzen a hallgató, követni tudja a tematikát. Hiszek a gyakorlatias, tréningszerű képzés hatékonyságában. A hallgatók egy év alatt elsajátíthatják a divatszakma fortélyait, hogy a záró szemeszter már leginkább a hálózatépítésről és a szakmai életre való felkészítésről szólhasson.

Képzésünket a Budapesti Metropolitan Egyetemmel együttműködésben szervezzük, mely Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A kurzusokat az Egyetem belvárosi, Rózsa utcai campusában tartjuk. Az Egyetem a Fenntartható divatmárka menedzsmentje szakirányú továbbképzést a gazdaságtudományok képzési területen akkreditálta, ezzel is erősítve küldetésünk interdiszciplináris jellegét.

A bevezetőben azt írtam: „jókor, jó helyen”. A divat hazai világában érezhető, hogy nemrég valami elindult. Egyre több tehetséges tervező bontakozik ki hazánkban is, akiknek felkészült, profi menedzserre van szükségük, hogy alkotásaik eljussanak a fogyasztókhoz. Ez a „jókor” ideje.

Arra bíztatok minden Kedves Látogatót, hogy jöjjön el arra a „jó helyre”, ahol oktatunk, és váljon egy csodaszép és kreatív világ, a divatszakma egyik vezető szakemberévé.

Szilágyi-Csüllög Mónika
Szakvezető

Képzés információ

 • A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Fenntartható Divatmárka Menedzsere (Sustainable Fashion Brand Manager)
 • A szakirányú továbbképzés képzési területe: Gazdaságtudományok
 • a végzettségi szint besorolása:
  o ISCED 1997 szerint: 5A
  o ISCED 2011 szerint: 6
  o az európai keretrendszer szerint: 6
  o a magyar képesítési keretrendszer szerint: 6
 • A felvétel feltétele: A szakirányú képzésre mindazon alapvégzettséggel rendelkező szakemberek jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.
 • A képzési idő (félévben meghatározva): 3 félév
 • A képzés időtartama: 3 félév*
 • Oktatás szombatonként, esetenként péntek délutánonként.**
 • A képzés díja 450 000 Ft/félév***
 • Jelentkezés online a Budapesti Metropolitan Egyetem oldalán.
 • Online jelentkezési határidő: 2024. szeptember 10.
 •  További információ kérhető a szakvezetőtől a monika.csullog (kukac) divatmenedzsment (pont) com címen!

* 100 tanóra/félév
** Megengedett maximális hiányzás: 50%/félév
*** Diákhitel igénylehető, tájékoztatás az Egyetem Hallgatói Információs Irodájában, 06 1 273 2467-es telefonszámon kérhető (H-P: 8:00–17:00 Szo: 8:00–11:45; 12:30–16:00).

Alapozó ismeretek:

Gazdasági, üzleti és stratégiai szemlélet; jogi ismeretek; fenntarthatódivatmarketing-szemlélet; hazai és nemzetközi divatismeretek; emberierőforrás-management; etikus divatipar

Szakmai ismeretek:

Anyag- és áruismeret; fenntarthatómárka-menedzsment; online marketing és e-kereskedelem a divatszakmában; divatmédia-ismeretek; termelésirányítás, kollekció felépítés; trend- és stílusismeret

Gyakorlati ismeretek:

Divatkereskedelem, divatbemutató-szervezés; üzleti prezentáció, tárgyalási technikák, eladóhelyi kommunikáció; vizuális merchandising; fenntartható üzleti modellek gyakorlata; projektmenedzsment

A képzés záróvizsgával végződik, mely két részből áll:

 1. diplomamunka védése
 2. szóbeli záróvizsga előre meghatározott tételekből

A képzést sikeresen elvégző fenntartható divatmárka menedzser:

 • átlátja az üzleti élet folyamatait kis-, közép- és nagyvállalati szinten, melyeknél tevékenykedve általános gazdasági ismereteit a legkorszerűbb, nemzetközi színvonalú fenntartható divatszakmai ismeretekkel egészít ki;
 • ismeri a hazai és nemzetközi divatipar gazdasági szereplőit;
 • ismeri a divatipar strukturális felépítését;
 • tisztában van a divattermékek különféle aspektusaival, ismeri a tervezési és gyártási folyamatokat;
 • ismeri egy etikusan készült ruházati termék eredetét és jellegzetességeit;
 • megérti a piaci kínálat összetevőit, a textilvásárok kiemelkedő szerepét (a tervezés szempontjából) és a divatvásárok fontosságát;
 • átlátja a divat és a tervezés egymásra hatását a divatiparban;
 • képes azonosítani és megkülönböztetni a divatszektor egyes fogyasztói csoportjait;
 • képes az egyes divatmárkákat pozícionálni, definiálni;képes divatkampányok és -bemutatók szervezésére.

Nagyon büszkék vagyunk végzett divatmenedzser hallgatóinkra!
Olvassátok el személyes beszámolóikat a képzésről, és jövőbeli terveikről!

További információ kérhetők:

 • személyesen: Budapesti Metropolitan Egyetem
  Szakirányú Továbbképzési Központ, 1117 Budapest, Gábor Dénes u. 4., Infopark C épület (hétfőtől péntekig 09:00-16:00)
 • telefonon az Egyetemen a (06 1) 398 6812, (06 1) 398 6815 és a (06 20) 519 9720 számok valamelyikén
 • e-mailben: info [kukac] divatmenedzsment [pont] com; szakiranyu [kukac] metropolitan [pont] hu

Jelentkezés kizárólag online a Budapesti Metropolitan Egyetem oldalán lehetséges!

Helyszín

A képzés helyszíne a Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa utcai campusa: 1077, Budapest, Rózsa u. 4-6 (bejárat a Hutyra Ferenc utca felől)

Share
Share
Share