Média

Klasszik Rádió Intermezzo

Klasszik Rádió Intermezzo című műsorában Szilágyi-Csüllög Mónika, a Fenntartható Divatmárka Menedzsment képzés szakvezetője mutatja be a Budapesti Metropolitan Egyetem új divatipari menedzserképzését. Az interjú meghallgatható itt.


OCTOGON: Fenntarthatósági szakemberek reformálják meg a divatipart

A divatipar modern kihívásain és fenntartható gyakorlatain dolgoznak majd a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) legújabb, Fenntartható divatmárka menedzsmentje szakirányú továbbképzésén végzett hallgatók. Az intézmény portfóliójának megújítására a piaci változások miatt volt szükség: a luxusiparban ma már kiemelt szerepet kapnak ugyanis a társadalmi felelősségvállalási projektek, amelyek menedzsmentje új ismereteket igényel. A METU képzésén végzett szakemberek fenntarthatósági szempontok alapján lesznek képesek megreformálni a textil-, és divatipar ellátási láncait.


Fashion Revolution: Egyetérthetünk abban, hogy a tudatosságra nevelés, a fenntarthatóság beépítése a divatedukációba kiemelten fontos. A Fenntartható divatmárka menedzsment szak vezetőjével, a Budapesti Metropolitan Egyetem munkatársával, Szilágyi-Csüllög Mónikával beszélgettünk a képzés tematikájáról, felépítéséről, karrierlehetőségekről és a magyarországi divatoktatásról.


Új divat menedzsment képzés indult a fenntarthatóság jegyében a METU-n!
A képzés vezetője, Szilágyi-Csüllög Mónika mesél a részletekről Argyelán Krisztna Kanapé című műsorában. A teljes interjú meghallgatható itt.


Burda.hu – Az első Divat- és luxusmárkamenedzsment évfolyam

A Budapesti Metropolitan Egyetemen 2015 őszén indult a divatipar- és kereskedelem hiánypótló posztgraduális képzése, a Divat- és luxusmárka-menedzser szakirányú továbbképzés. Az első végzett évfolyam sikeres államvizsgája után Szilágyi-Csüllög Mónika szakvezetőt kérdeztük a képzés felépítéséről és céljairól, a friss diplomás divatmenedzser hallgatókat pedig benyomásaikról és terveikről.

Archív: Az első Divat- és luxusmárkamenedzsment évfolyam – (PDF)


Divat-és luxusmárka-menedzsment képzés Budapesten

fashion_guide_interju_20160422„A Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa utcai campusában Szilágyi-Csüllög Mónikával, a Divat-és luxusmárka-menedzsment képzés szakvezetőjével és hallgatóival beszélgettünk.

Mi a létjogosultsága egy divatra specializált menedzser szaknak a hazai piacon? Nem elegendő egy általános menedzser képzés ahhoz, hogy valaki vezető pozíciót tölthessen be a divatszakmában?
SzCSM: Korábban azt tanították, hogy egy jó kereskedő bármit el tud adni. Ma már azonban sokkal tudatosabban vásárol egy átlag fogyasztó, ráadásul a piaci verseny is jóval kiélezettebb. Egy általános menedzserképzésen végzett gazdasági szakemberből is válhat jó divatmenedzser, de jóval több időt vesz igénybe, amíg kitanulja a szakmát. Ez pedig értékes időt vesz el a vállalkozástól.
A hazai kreatív piac néhány éve komoly fellendülésnek indult: egyre több divattervező végez az egyetemeken, és ezzel megjelent az igény képzett divatmenedzserekre is, akik ismerik mind a divatszakmát, mind pedig kellő gazdasági ismeretekkel rendelkeznek. A Divat-és luxusmárka-menedzsment képzés erre az igényre válaszol nemzetközi szinten is magas minőségben, melyet a Budapesti Metropolitan Egyetem (röviden: METU) világszínvonala biztosít. A Metropolitan elnevezés egy nemzetközi egyetemi hálózatot jelöl, melybe az egykori Budapesti Üzleti és Kommunikációs Főiskola (BKF) is belépett, és 2016. januárjában egyetemi rangot kapott.”

Archív: Fashion Guide interview: Divat-és luxusmárka-menedzsment képzés Budapesten – 2016.06.22. (PDF)


Mesterségem címere: divatmenedzser – Jazzy.hu

media_jazzy

„Nehéz meghatározni hazánk divat kultúráját, hiszen az egyedi márkákat felkutató „divatőrültektől”, a nemzetközi fast fashion márkák tömeges fogyasztóin keresztül, a luxustermékek állandó használóiig, sokféle vásárló megtalálható.

Szeptemberben indul az a posztgraduális képzés, amely erre a három területre koncentrálva tanítja ki a jövő szakembereit.
moni 0610 kicsi

A szak vezetője Szilágyi-Csüllög Mónika, aki szerint fontos, hogy egy divatmenedzser magas szintű divatismeretekkel rendelkezzen. A képzés gyakorlatorientált, éppen ezért az órák egy részét külső helyszíneken tartják meg, hogy a hallgatók árnyaltabb képet kapjanak a divatipar különböző szegmenseiből.Luxusiparról, nemzetközi fast fashion márkákról, és hazai divattervezőkről szerezhetnek ismereteket a Divat- és luxusmárka menedzsment szak hallgatói.”

Archív: Mesterségem címere: divatmenedzser – Jazzy.hu – 2015.09.18. (PDF)


Babafalva.hu

media_babafalva

„Gyermekvállalás után sok fiatal anya gondolkodik el azon, hogyan folytassa karrierjét, hogyan egyeztesse össze a családi életet a munkával. Csüllög Mónika egy egészen egyedülálló megoldást talált erre: idén ősszel Divat-és luxusmárka-menedzser másoddiplomás képzést indított a Budapesti Metropolitan Főiskola Művészeti Karán.

Móni tanulmányai tekintetében kanyargós utat járt be, sokat tanult és szerteágazó tudásra tett szert. „Először édesapám tanácsára magyar-matematika szakos tanárnak tanultam. A tanév folyamán a saját szakom mellett behallgattam közgazdaságtudományi kurzusokba, és egyre inkább érdekelni tetszett az üzleti világ, ezért a diploma megszerzése után a gazdaságtudományok felé indultam. A Műegyetem és a lyoni Jean Moulin Egyetem francia-magyar MBA képzésén végeztem” – mesélte Móni, aki egy magyar-francia kormányközi program keretében nyert párizsi ösztöndíjat. A francia nyelv tanulását már a gimnáziumban elkezdte, később nyaranta Franciaországban vállalt munkát.”

Archív: Babafalva.hu – 2015.09.03. (html)


DivatMarketing 2015/5-6

Média megjelenés - DivatMarketing 2015/5-6

A BKF legújabb posztgraduális képzése a divat- és luxusmárka-menedzsment szak. A hazai felsôoktatásban egyedülálló módon a program három fő területre készít fel: luxusipar, nemzetközi fast fashion márkák, magyar divattervezôk menedzsmentje.

A szakot vezető Szilágyi-Csüllög Mónika szerint hazánkban is megfigyelhetô, hogy a tömegeknek szóló fast fashion termékek mellett az egyedi darabokat megálmodó tervezők alkotásait is keresik a divat iránt érzékeny fogyasztók.

Archív: DivatMarketing 2015/5-6. (PDF)


Burda.hu – szakmai hírek – 2015. július 13.

Média megjelenés - Burda.hu
2015 őszén indítja el a Divat- és Luxusmárka-menedzsment szakirányú továbbképzését a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. A hazai felsőoktatásban egyedülálló módon a program három fő területre készíti fel a diákjait:

luxusipar + nemzetközi fast fashion márkák + magyar divattervezők menedzsmentje. A képzés munka mellett is végezhető, gyakorlatias, azonnal hasznosítható tudást kínál.

Archív: Burda_hu_20130713. (PDF)


Share
Share
Share