Divatmenedzsment Műhely a WAMP-on

2016. március –WAMP – „Recycling, upcycling és jó hangulat” avagy a fenntartható dizájn

WAMP_workshop_15Átlagos szemmel nézve a WAMP (vasárnapi művészpiac) egy színes-szagos kulturális fórum, válogatott design termékekkel, minőségi kézműves alkotásokkal megdobogtatva a kincsekre vadászók szíveit. Divatmenedzser szemmel fürkészve azonban megpillanthatjuk üzleti lehetőségeit is, amit persze több szemszögből is szemlélhetünk. Erre világított rá Vári Zsófia (WAMP ügyvezető, kommunikáció, szponzoráció) a Divatmenedzsment Műhely 5. állomásán.

Párbeszéd a célközönséggel

Igen, egyértelmű, kiváló bevételforrási lehetőséget jelent a kezdő és a jól ismert márkáknak egyaránt, legyen szó akár ruhákról, kiegészítőkről, grafikákról, kézzel készült lakberendezési tárgyakról, kerámiákról, míves nemesfém ékszerekről, vagy gasztronómiai remekekről, melyekbe a szívüket is belesütik a készítők. Ám a dollárjelek mögé tekintve megpillanthatjuk a brandépítés és a személyes kapcsolatépítés dimenzióját is. Hiszen a műhelyekben és a virtuális terekben nagyritkán találkozik a tervező a személyes, pozitív – vagy épp negatív, ám építő – visszajelzéssel, őszinte rácsodálkozással, örömmel, igénnyel. A vásárok napja azonban erről is szól. A párbeszédről, a személyes kötődések erősítéséről, a termékek mögötti gondolatok megismeréséről.

Befektetés a jövőbe

Ha pedig netán eladás nem is történik, akkor is hatalmas hasznot jelent a megjelenés az alkotóknak, gondoljunk csak a sok-sok gazdára lelt névjegykártyára, szórólapra, katalógusra és a retinákba vésődött emlékképekre, melyek bizony felelevenednek, mikor épp ajándékot keresünk szeretett barátunknak, családtagunknak.

Az immáron 10 éves WAMP kiugrási pont tehát, biztos, színvonalas bemutatkozási terep. Bejutva a zsűri szűrőjén e megjelenés felbecsülhetetlen értékkel bír. Nem csoda, hogy a „wamposok” egy része törzstaggá válik, akiket – szintén visszatérő – vevőik szinte minden vásáron megtalálnak, másik hányaduk pedig új, még nagyobb szárnyakat bont és további magaslatokba jut.

A WAMP kulisszái mögött

A vevők és designerek szemszögén túl maga a piac oldaláról is rápillanthattunk a vásárok jelenére és jövőjére, kihívásaira és fejlődési útjaira. Megismerhettük, milyen szakemberek, feladatok és döntések (alkalmak száma, ütemezése, helyszíne, bérletkonstrukciók, költségvetés, médiamegjelenések, együttműködések) állnak a kulisszák mögött, emellett a hazai és külföldi börzék jellemzőivel, vásárlói és eladási szokásaival is képbe kerülhettünk. Mindenki szerencséjére a közel 900 alkotóval kapcsolatban álló csapat azt is felismerte, hogy a művészi gondolkodás mellett a marketingre is ügyelniük kell(ene) a tervezőknek, s bár hatékonyabb, ha utóbbival külön ember foglalkozik (bizony-bizony ;-), üzleti workshopokkal is támogatja partnereit, melyek során elsajátíthatják többek között a márkaépítés és az eladás technikáit.

Hazánk legkedveltebb vására számára – így a tervezőknek is – a határ a csillagos ég, hiszen Budapesten kívül Bécsben és vidéki városokban, fesztiválokon is bemutatkoznak, különféle tematikus verziókban és izgalmas installációkkal tarkítva is. Reméljük, a jövőben nem „csak” a vásárokon találkozunk hazánk tehetségeivel, hanem menedzsmentként is segíthetjük őket.


Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és már a tanév kezdete előtt részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!

Azok, akik legkésőbb 2016. június 15-ig befizetik a tandíj felét 20 000 Ft kedvezményt kapnak a képzés árából és meghívót kapnak a következő Divatmenedzsment Műhelyre!

A részletekért katt a képzés oldalára a MET honlapján!


Share
Share
Share