Divatmenedzsment Műhely a 10 éves Marie Claire Fashion Daysen

A Marie Claire Fashion Days 10. szülinapján a divatmenedzser hallgatók is részt vettek a backstage pörgős feladataiban. Olvassátok hallgatóink beszámolóit!


„Köszönöm szépen, hogy lehetőséget kaptam és részese lehettem a #mcfd backstage műhelynek. Jó volt látni, hogy amíg a kifutó mellett izgatottan gyülekezett a közönség és várta, hogy kezdődjön a show, addig a backstage-ben hasonló izgatottsággal szorgos kis csapat dolgozott azon, hogy ez a bemutató tökéletes legyen. A tökéletes divatbemutató sikere ugyanis a fodrászok, sminkesek, öltöztetők, modellek, és még egy seregnyi háttérben dolgozó ember együttműködésén múlik.

Azon, hogy a nyüzsgő backstage-ben mindenki a helyén álljon és mindenki a saját feladatára koncentráljn. Örülök, hogy részese lehettem ennek a folyamatnak és bepillantást nyerhettem arról, hogy annak a tökéletes néhány percnek az összeállítása, amit eddig kívülről lelkes divatrajongóként láttam, az a háttérben valójában milyen magas szintű szervezést, szervezettséget és megfeszített munkát igényel.

Köszönöm az élményt!”

Kiss Eszter, első éves divatmenedzser hallgató


„A hétvégén a divatmenedzser hallgatókkal egy magas színvonalú esemény backstage helyszínén többféle izgalmas szerepbe kóstolhattunk bele, ami a rendezvényszervezéssel kapcsolatos. A kulisszák mögött gyönyörű modelleket öltöztethettünk, szetteket rendszerezhettünk, leltározhattunk, sőt még a menetnek megfelelően cipőket is válogathattunk. Segíthettünk a Musette szervezőinek a kifutó utáni kollekció összerendezésében, így az angol nyelvtudásunkat is próbára tehettük. A karszalag szinte VIP minősítéssel ért fel, mert a show helyszínén is meg tudtunk nézni számos bemutatót, és bárki, akivel megismerkedhettünk, nyitottsággal fogadott. A két napos időszak alatt a magabiztosságunk egyre stabilabb lett a modellek körében, és a koordinátoroknak köszönhetően rendkívüli élményt tudhatunk magunkénak, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!”

Szilágyi Bernadett, első éves divatmenedzser hallgató


 

„A Marie Claire Fashion Days szombati napján olyan magával ragadó élmény volt átélni a dinamikus rendezettség fogalmát, hogy ösztönösen váltam aktív résztvevőjévé. Így találtam meg a helyemet ott, ahol hasznosan és sokat tanulva tölthettem időmet, vagyis a modellek öltöztetésének szervezésében és átszervezésében, mivel villámgyorsan kellett megtalálni az új, formálódó helyzethez illő pozíciót, ami profi hozzáállást és csapatmunkát igényel a modellekkel és egymással is. Úgy vélem, remek hangulatú ízelítőt kaptam a divatbemutatók világából, aminek koreográfiája mind a színfalak mögött és a kifutón fontos tanulságokkal gazdagított.

Nagyon hasznos volt, köszönöm a lehetőséget!”

Páll-Hegyesi Dóra, első éves divatmenedzser hallgató


„Köszönöm a Marie Claire Fashion show-s részvételi lehetőséget! Nagyon érdekes tapasztalás volt testközelből látni a koordináció fortélyait, a modellekkel és a szervezőkkel zajló közös munkát.

A nap összességében hosszúra sikerült, igyekeztem hasznossá tenni magam és hatékonyan segíteni a szervezők munkáját, remélem sikerült. Örömmel néztem a sok-sok ruhát, meg inkább nagy öröm volt látni a hazai tervezők munkáit.”

Berényi Kata, első éves divatmenedzser hallgató


„Nagyon jól éreztem magam a MCFD-en. Titkon reméltem, hogy a képzés alatt lesz rá lehetőségem, hogy betekintést nyerjek egy divatbemutató backstage-be. A cipős részen segítettem a különböző bemutatók előtt és után a modelleknek adtuk oda/kértük vissza az outfitjükhöz tartozó cipőke. tA hétvégi eseményen azt tapasztaltam, hogy a modellek nagyon profik, fegyelmezettek és kedvesek voltak. Több egyedi kreációt láttunk a ruhák között, valamint különleges, feltűnő anyagokat is használtak a tervezők. Véleményem szerint színvonalas volt az egész rendezvény és flottul mentek a dolgok a backstage-ben is.

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy részt vehettem ebben a Divatmenedzsment Műhelyben!”

Pintér Ildikó, másodéves divatmenedzser hallgató


„A pénteki napon vettem részt a Marie Claire Fashion Days rendezvényen, ami tulajdonképpen még teljes egészében a bemutatók és a helyszín előkészítésével telt. A backstage-ben Betti csapatához kerültem, akik a szponzori tourokért feleltek. Nagyon kedvesek, közvetlenek voltak. Mozgalmas és élményekkel teli nap volt: megfigyelhettem hogyan történik a bepakolás és hogy milyen feladatokat kell elvégezni a showk előtt. Sok tapasztalattal lettem gazdagabb és ezúton is köszönöm a Divatmenedzsment Műhelynek és Bettiéknek ezt a nagyszerű lehetőséget!”

Vaszlovics Nóra, első éves divatmenedzser hallgató


Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!

Köszönet a fotókért Horváth Anikónak !


« A 4 »

 

 

Share
Share
Share