Téli divatmenedzsment nyílt nap beszámoló – 2018.01.27.

A Divat- és luxusmárkamenedzsment másoddiplomás képzés ez évi első nyílt napja kitárta kapuit a leendő divatmenedzserek, és más divatipari vezető beosztásra vágyó látogatók előtt, így én is feltérképeztem a lehetőségeket, hogy elérhetem-e a régóta dédelgetett álmaim közös nevezőjét: a divatot egy versenyképes állásban.

Ha választanom kellene, hogy inkább kizárólag tájékoztató jellegű, vagy szakmai betekintést nyújtó nap volt ez, inkább az utóbbit érezném reálisnak, hiszen elsőként Szilágyi-Csüllög Mónika, a szak vezetője minden tudását átadta nekünk a választandó szakunkról, majd ezután érkezett minden nő álma, és ez  „A” cipőnél sokkal izgalmasabb:

Az álom, hogy felfedezhessünk egy ZARA üzletet és a működését. Majd ezt követően izgalmas workshopok keretében derítettük ki, hogy hozzánk vajon a divat és az üzletvezetés; a pénzügyi terület; esetleg a marketing áll közelebb; vagy a különleges kelmék világa: anyaga, tapintása, története.

Ezek után teljes erőbedobással, még izgatottabban hallgattuk Büttel Anna, a magyarországi Inditex Kft. Kiválasztásért és toborzásért felelős vezetőjének pályafutását. Anna mesélt arról, hogy lépett ki a komfortzónájából, és nyílt meg előtte egy stabil, multinacionális cégnél hosszú távon elérhető, vágyott karrierút.

Anna beszámolójában kitért a Divat-és luxusmárka-menedzsment szak és a ZARA közös Mentori Programjára, melyből kiderült az érdeklődők számára, hogy ez a képzés az az útlevél, ami a diploma megszerzése után zöld utat ad a mi „ZARÁnk” felé. Legyen az akár logisztika, visual merchandising, eladás, marketing, HR -hiszen  több területen is nyitott ajtók fogadják a leendő menedzsereket.

Acsay Judit a Burda magazin főszerkesztője, és a Divatmenedzser képzés Anyag- és áruismeret oktatója, többek között nagy kedvence, Valentino piros ruháiról szóló bemutatója hatásos módon mutatta be a képzés tréning szerű módszerét. A workshop végén párhuzamot vontunk az építészet, és a divat művészete között.

Mit érnék a tervezett ruháimmal, ha nem tudom eladni őket a magyar jogszabályok szerint? Kötelező kitennem a vintage üzletem „Nyitva” tábláját, vagy a kirakatban lévő ruhák árát? Az üzleti vonalat Nagy Judit, a képzés Divatkereskedelem, és Visual merchandising tárgyak oktatója képviselte workshopjával, aki kreatív kérdésekkel rávezetett az alapvető üzemi szabályokra, és egy szakmai beszélgetés keretében fedeztük fel a ruhákba bevarrt címkék piktogramjait.

Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a divatipar működéséről, valóban szükség van mind a divat művészeti oldalának és a gazdasági és üzleti tárgyak ismeretére. Minderről a január végi  nyílt napon ízelítőként kaptunk, belekóstolhattunk a divat üzleti működésének sava-borsába, és az érzékek, szenvedély, kreativitás világába. Úgy érzem, hatalmas segítséget nyújthat ez a gyakorlatorientált képzés látván a leendő Divatmenedzsment Műhelyek eseményeit, és azt a kapcsolatrendszert, amit a divatmenedzser képzésen oktató tapasztalt szakemberek által szerezhetünk meg. Az élménydús nap rabjává váltam, és már most sok olyan dolgot tanultam az elhangzott prezentációkból, melyek segítségemre lesznek vágyaim elérésében.

Szilágyi Bernadett beszámolója

Fotó: www.attilamatyas.com 


« A 2 »

Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!

Share
Share
Share