Shadow Program a NUBU márkánál

Vaszlovics Nóra, első éves divatmenedzser beszámolója

Nagyon izgalmasan indult a második félév is a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és luxusmárka- menedzsment szakán. Szakvezetőnk, Szilágyi-Csüllög Mónika már az első órán egy nem mindennapi lehetőséget vázolt fel nekünk, hallgatóknak: idén is megrendezésre kerül a Shadow Program.  Ez egy fakultatív egyetemen kívüli elfoglaltság, melynek során 2-3 napig árnyékként követhetjük a divatszakma meghatározó személyiségeit. Nem volt kérdés egyikünk számára sem, hogy élünk-e a lehetőséggel.

Idén a mentorok között volt László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője, Csajbók Mariann a   Louis Vuitton hazai PR ügynökségétől, Kovács Adél, a NUBU tervezője és Vanyovszky Mária, az asalon.hu főszerkesztője. Nagyon nehéz döntés volt, de végül Adélt és a NUBU-t választottam, mivel szívesen dolgoznék együtt a képzés befejeztével egy magyar tervezővel. Úgy gondoltam, hogy ez egy kiváló alkalom arra, hogy betekintést nyerjek egy hazai brand mindennapjaiba.

Az irodával való levelezés után végül 3 napban állapodtunk meg, közvetlenül Húsvét után. Egy szaktársammal együtt, aki szintén Adélhoz jelentkezett, izgatottan vártuk a kedd reggelt. Varga Priszcilla fogadott minket a Mono art & design shopban, ami egyben a NUBU főhadiszállása is. Ő vezetett minket végig az üzleten majd megmutatta a showroom-ot, a szabászatot és az irodákat. Nagyon nyitott volt minden kérdésünkre és kérésünkre sokat mesélt saját munkaköréről. Megmutatta azt is, hogy hogyan tervezi meg előre nagy gonddal a NUBU social media kommunikációját. A márka csapatát február óta erősíti, azelőtt sokat dolgozott szabadúszóként. Számos editioral került ki a kezei közül mint art director. Ekkor is épp egy fotózást szervezett le. Priszcillával töltöttük tehát a délelőttöt, majd ebéd után Garam Judittal, a márka menedzserével és Adél társtervezőjével beszélgethettünk egy kicsit.  Nagyon jól esett, hogy ő is érdeklődött a tanulmányaink iránt.

Másnap Adél fogadott minket és együtt nézhettük át, hogy min kell változtatni a 2019-es őszi-téli mintakollekción. A modellezővel minden ruhadarabon végig mentek. Felpróbálták őket és részletesen megbeszéltek és lejegyzeteltek minden apró módosítani valót. Délután pedig Adéltól kérdezhettünk és megmutatta a Magyar Olimpiai Bizottság pályázatára készített prezentációját. A NUBUval együtt még 7 márka tervezőjét (Nanushka, Szegedi Kata, Noen Design, The Four, Tomcsányi, Sándor Lakatos, Virginia Fashion) kérték fel, hogy álmodják meg a magyar sportolók formaruháit a 2020-as tokiói olimpiára. Adél elmondta, hogy a tervezés során az volt a célja, hogy az öltözékek tiszteletet fejezzenek ki és megmaradjon a márkaidentitás is. Az általa elképzelt darabok sportosak, fiatalosak és egymással sokféleképpen variálhatók. Nekem személy szerint nagyon tetszettek a tervek és szurkolok nekik, hogy végül ők legyenek a befutók és a NUBU ruháiban láthassuk felvonulni a magyar sportolókat Tokióban.

A program zárásaként egy vasárnapi napon részt vehettem egy villám fotózáson Priszcillával és Bernadettel, aki a Mono art & design shop Instagram oldalára szokott képeket készíteni. Most is főleg az üzlet termékeiről csináltak pár hangulatos mood képet egy piciny Rózsa utcai fotóstúdióban. Profin, pár perc alatt fotózták be a tökéletesen beállított kompozíciókat. Néhány kép erejéig még Priszci is beállt modellnek. Aznap este pedig már az egyik elkészült képpel találtam szemben magamat, amikor az Instagramot böngésztem.

Igaz, hogy nagyon elfoglalt volt mindenki és jó lett volna, ha még több időt tudtak volna velünk tölteni. Mindent egybevetve örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Nagyon kedves embereket ismerhettem meg és érdekes információkat tanulhattam meg a Shadow Program révén.

Ha Téged is érdekel a divatipar üzleti oldala, jelentkezz a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és luxusmárka-menedzsment szakirányú továbbképzésére szeptember 10-ig online. A részletekért kattints!

Share
Share
Share