Nyílt nap follow-up – 2016. 09. 07.

Szeptember 7-én került megrendezésre a Divat-és luxusmárka-menedzsment második nyílt napja. A szép számmal megjelent érdeklődőket Nagy Judit köszöntötte. Ezután került sor Szilágyi- Csüllög Mónika, a Divat-és luxusmárka menedzsment posztgraduális képzés szakvezetőjének videóüzenetére, aki nemrég adott életet második gyermekének, így érthető okokból csak így tudott jelen lenni velünk.
A jelenlegi hallgatókkal készített interjúk levetítése után megtörtént a Michael Kors-nyereményjáték sorsolása is, melyet ezúttal Szőllősi Ágnes nyert. S hogy mi az ő jutalma? Egy exkluzív üzletlátogatás, melyről természetesen majd képekkel és beszámolóval is jelentkezünk.

A workshopokat Szabó Pálma nyitotta. Pálma már közel 20 éve dolgozik a divatbemutatók világában. Az ő nevéhez fűződik többek között számos Zoób Kati bemutató és a H&M Váci utcai üzletének látványos megnyitója is. Megtudhattuk tőle, mi is szükséges ahhoz, hogy sikeresek legyünk a szakmában. Mennyire fontos az, hogy a gyakorlati lépésekkel tisztában legyünk. Mit is jelent a szponzoráció, hogyan állítsunk össze egy budget-et, és egyáltalán, hogyan is áll össze a divatbemutató.

Színes példákkal illusztrálva mesélt nekünk arról, hogy mennyit változott az utóbbi időben a divat. A tervezők tematikus történetre fűzik fel a kollekciókat. Kitért arra is, hogy a divat manapság mennyire komplex fogalom, hiszen a 60-as, 70-es évektől kezdve minden benne van. Nincs kimondott trend egy adott kollekciónál. A tervező csupán azt jelenti ki, hogy az adott kreációnál mi inspirálja. Vannak nagy vonalak és színek, de nincsenek kizárólagos irányok. A bemutató szervezésnél is az a fő szempontot, hogy a tervezőt segítve, az ő elképzelését megvalósítva vigyük színpadra a kollekciót.
A rengeteg hasznos információ mellett kaptunk Pálmától egy olyan ígéretet is, hogy az idén jelentkező hallgatók elkísérhetik őt a H&M x Kenzo PR-eseményére is, ahol a hírességekkel és bloggerekkel együtt a hivatalos bemutató előtt tekinthetik meg az új kollekciót. Szuperül hangzik, ugye?

Ez követően Mihály Ágnes előadása következett. Bizonyára Ti is emlékeztek az Árkád vagy az Allee bevásárlóközpontokban megrendezett divatbemutatókra. Nos, mindezek Ágnes keze munkáját dicsérik. Emellett tevékeny szerepet vállalt még a Heineken új palackjának bevezetésével, valamint Tóth Bori bemutatójának létrejöttében, és abban is, hogy ő legyen az év divattervezője…csak, hogy néhányat említsünk eddigi eredményei közül.
Az izgalmas beszámoló után rögtön feladatot is kaptak a résztvevők. Meg kellett határozni egy ismert magyar márka üzenetét, célcsoportját, megjelenési platformjait, s azt is, hogy szerintük mi a márka üzenete. Izgalmas és kreatív megoldások születtek, melyek aztán közösen kielemzésre is kerültek. Végül megtudhattuk tőle, hogy a márkaépítés fontos része egy másfajta reklám-megközelítés, mely speciális stratégiai gondolkodásmódot igényel. S hogy hogyan is kell ezt tudatosan, lépésről lépésre felépíteni? A Divatszektor ismeretek tárgy óráin ez is kiderül!

A mostani nyílt napot Madarász Ildikó zárta, aki a nemzetközi piacra lépés követelményeiről beszélt. Szó volt piacépítésről, pályázatokról, melyek mind-mind rengeteg munkát és utánajárást igényelnek.
Ágnes egy konkrét példa kapcsán elmondta, hogy a kiegészítőtervezőknél külföldön egyre nagyobb teret hódít az úgynevezett klaszterekben gondolkozás. Ehhez hasonló esetekben ruhatervezőkkel dolgoznak közösen, mely együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző.
Ezúttal is igazán széles körből jelentek meg az érdeklődők: szép számmal képviseltették magukat különböző egyetemek hallgatói, valamint frissen végzett diplomások is. Emellett volt a megjelentek között akár más területen már gyakorló szakemberek is. Egyikük elmesélte, hogy már egy ideje érlelődik benne a gondolat, hogy jelenlegi munkája mellett szeretne valami olyasmibe is belefogni, ahol jobban kiélheti a kreativitását, ugyanakkor eddig megszerzett szakmai tudását is jól tudja hasznosítani. Ezért is esett erre a szakra a választása, és a nyílt nap csak megerősítette ebben az elhatározásában, hogy ez a képzés a megfelelő döntés.

Mi is reméljük, hogy találkozunk vele, és minél többetekkel októberben! Ne feledjétek, az idén induló évfolyamra szeptember 25-ig tudtok jelentkezni itt!

Share
Share
Share