Nyílt nap élménybeszámoló – 2016.08.03

Fél ötkor már szépen gyülekeztek az érdeklődők az augusztusi Divat-és luxusmárka-menedzsment nyílt napján. A Budapesti Metropolitan Egyetem Felnőttképzési Akadémia vezetője, Szittné Csányi Krisztina nyitotta meg az eseményt, aki részletesen ismertette az egyetem dinamikus fejlődését, és a szakirányú továbbképzések egyre bővülő választékát. Ezután Szilágyi-Csüllög Mónika, a Divat-és luxusmárka-menedzsment posztgraduális képzés szakvezetőjének videóüzenetét láthattuk. A szakvezető távollétét az indokolta, hogy hamarosan ismét anyai örömök elé néz, ezért kivételesen az éteren át üzent a leendő hallgatóknak.

10Majd elérkezett a várva-várt pillanat!
A szak bemutatása után kihirdetettük a nyereményjáték nyertesét. Fortuna Stefán Izabellának kedvezett, aki részt vehet egy exkluzív Micheal Kors üzletlátogatáson. (Hamarosan erről az eseményről is beszámolunk.)

A nagy izgalom után a szak 3 kiváló tanárának workshop-ján vehettünk részt.
A sort Acsay Judit, a Burda főszerkesztője nyitotta, aki képzésünkön Anyag- és áruismeretet tanít a fiatal divatmenedzsereknek.
„Kell egy piros ruha!” címet kapta a csodálatos képekkel teli prezentációja, melyből megtudtuk, hogy ezerféle apróságon múlik, hogy milyen stílusú is lehet egy ruha. Kacér vagy elegáns, visszafogott netán kihívó, és még számos különféle jelzőt lehet használni egy ruhadarabra. Hiszen az ördög a részletekben rejlik.
Előadása végén arra a kérdésre is megkaptuk a választ, hogy vajon mi lehet a közös ezekben a ruhákban és a Hősök terében? Kíváncsiak vagytok rá Ti is? Az Anyagismeret kurzuson kiderül!

15

A következő mini órát Szatmári Judit követte, akitől rövid ízelítőt kaptunk a divattörténet sokszínűségéből. Judit elmondta, hogy a divat nemcsak a ruhákról szól, hanem sokkal tágabb, komplexebb dolog. Egyrészt sok mindennek van divatja, másrészt pedig a divat egy jelenség, melynek az öltözködés csupán egy része. Varázslatos képeken követtük végig, hogyan változik a divat, és hogy nyúlnak mégis vissza a tervezők letűnt korok kedvelt viseleteihez, s miként lesz más, és mégis hasonló az eredeti elgondoláshoz.

Az utolsó előadó a szak Humánerőforrás menedzsment tanára, Szabolcs Katalin volt. A workshopja során bepillanthattunk a coaching folyamataiba, melyet az üzleti életben, így a divatmenedzser szakmában is alkalmazhatunk.
Miért fontos? És vajon mikor van rá szükség? Egy önként jelentkezővel mutatta be a szakember, hogyan is zajlik egy ilyen beszélgetés, a végén pedig közösen kielemeztük a hallottakat.

20Rengeteg új impulzust és információt kaptunk a délután folyamán. A képzésben jelenleg is részt vevő hallgatók is velünk voltak a délután során, így őket is bátran faggathatták az érdeklődők a szakkal kapcsolatos titkokról.

Ha érdeklődsz további eseményeink iránt, iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj az elsők között rendezvényeinkről.
Képzésünkre szeptember 15-ig jelentkezhetsz itt!
További részletek a képzésről: http://www.divatmenedzsment.com/kepzes/

Share
Share
Share