Divatmenedzsment Műhely a TAG Heuer Andrássy úti butikjában

Divatmenedzsment Műhely a Tag Heuer Andrássy úti butikjában

„Don’t crack under pressure”

Április 24-én, egy álmos hétfő reggelen a Tag Heuer Andrássy úti butikjába látogattunk a divatmenedzsment műhely harmadik, egyben utolsó idei állomására. Az üzletben a tulajdonos, Szerb Gábor és az üzletvezető, Luczay Szabolcs Gábor izgalmas prezentációkkal és reggelivel vártak minket.

Az első prezentációból átfogó képet kaphattunk az órák, és különösen a luxusórák világáról. Megtudhattuk, hogy az elmúlt 600 év alatt mennyi változáson mentek át az órák, mennyi innováció történt ezen a 4×4 cm-es kis felületen: a régi, mechanikus majd az elektromos óráktól (melyek soha nem voltak pontosak) a kvarcórákon át napjaink okos óráiig jutottunk el. Nagyon meglepő volt számomra, hogy a kvarcórák pontosabbak, mint a drágább mechanikus órák (melyek akár napi 15 másodpercet is késhetnek vagy siethetnek). Gábor ezt úgy fogalmazta meg, hogy a luxus nem azt jelenti, hogy a termék a funkciónak jobban megfelel. Azt is megtudtuk, hogy a luxust meddig lehet fokozni: a Tag Heuer gyönyörű órái fölött még két magasabb kategória áll, és a legkülönlegesebb karórák olyan komplikációkkal rendelkeznek, mint például az öröknaptár, tourbillon (pontosságot szabályozó csúcsszerkezet) vagy a harangjátékkal a pontos időt lejátszani tudó percütős órák!

A második előadáson pedig a TAG Heuer brand történetéről és márkaidentitásáról hallottunk. A La Chaux-de-Fonds központú céget 1860-ban 20 évesen alapította Edouard Heuer, és a fiatalos lendület, az innováció azóta is megmaradt a márka életében. Bár az óraipart elsősorban a konzervatizmus uralja, a TAG Heuer fiatalosabb és modernebb. Ennek hangsúlyozására vagány fiatal nagyköveteik is vannak, mint Christiano Ronaldo. A „belépő szintű” óráik célközönsége a huszonévesek közül kerül ki, sajnos Magyarországon ezeket a darabokat is inkább csak a harmincasok engedhetik meg maguknak- tudtuk meg az üzletvezetőtől. A brand identitásának fontos részét képezi a különféle sportokkal, különösen az autóversenyzéssel való kapcsolat, egy ideig a Forma 1 hivatalos időmérője is volt. A teljesítmény és a (ki)tartás alapvető értékek, ezekre épül az aktuális szlogen is: „Don’t crack under pressure”.

Ezen a reggelen valóban testközelbe kerülhettünk az igazi luxussal, és remélem, hogy egyszer én is megengedhetek magamnak egy ilyen óracsodát! De addig is tanulmányozom a workshopon nyert márka történetéről szóló csodaszép fotókkal illusztrált albumot.

Szántó Judit első éves divatmenedzser hallgató beszámolója

 

„Az előadás rendkívül kellemes volt, és nagyon hasznos, sok új információval gazdagodtam az óra üzletágról. Öröm volt ilyen nyitott és hozzáértő szakembereket hallgatni, akiken érződött, hogy lelkesen és szívből, nem csak kötelességből végzik a munkájukat.”

Mezei Dóra első éves divatmenedzser hallgató

 


Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!

 

Share
Share
Share