„A divat számomra egy hétköznapi karnevál.” Kiss Adrienn

Szeretem benne a mindennapok ritmusát, amikor eldönthetem, hogy
megmutatom magam vagy inkább street-style módon elrejtőznék. A
hangulatomtól is függ, hogy reggelente nagy gonddal válogatom meg a
kiegészítőimet, vagy sietve magamra kapok néhány jól bevált alapdarabot. Az alkalom dönti el, hogy láthatatlan sminket teszek fel vagy éppen hódítani indulok. És bár azt gondolom magamról, hogy szabadon döntök, minden egyes nap egy valódi megmérettetés: ikon vagyok-e a legfőbb kritikusaim, saját kiskamasz lányaim szemében? Elsősorban az ő biztatásuknak köszönhetem, hogy belevágtam a divatmenedzsment képzésbe.


Kislány korom óta hobbivarrónő vagyok, upcycling gyerekfoglalkozásokat
vezetek, és időről-időre ott motoszkált bennem a gondolat, hogy a kézműves alkotásokon túl is szeretnék ebben az iparágban érvényesülni. Autodidakta módon megszerzett korábbi ismereteim laza szállal kapcsolódtak egymáshoz, ezért hamar felismertem, hogy szükségem van egy rendszerezett, keretbe foglalt curriculumra. Egyedülálló lehetőség volt számomra a METU Divat- és luxusmárka menedzser másoddiplomás képzése , ahol a szakma nagyjaitól tanulhattam.
Mint egy filmélmény, olyan hatással volt rám a Művészeti Campus inspiráló
közege, a képzés bázishelyszíne. A másoddiplomás képzésen ugyanazokat a
padokat koptattuk, ahol a jövő fiatal tervezői skiccelik fel napról-napra sziluettjeiket. A félig felöltöztetett szabóbabák, a részletgazdagon díszített
vizsgakollekciók, és a divattervező tanulókkal való közös gyakorlati feladatok azt az érzést erősítették bennem, hogy már a kezdetektől bepillanthatok az alkotói folyamatokba, és menedzserként én is hatással lehetek a tervezői sikerekre.
Mindemellett az ismert luxusmárkáknál tett üzletlátogatások során a globális menedzsmentfolyamatok és a személyes eladás jelentőségéről is
meggyőződtem. A jövőben az itt megszerzett szakmai tudásomat szeretném a divatiparban működő vállalkozások üzleti sikereinek támogatására fordítani.”

Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!

Share
Share
Share