Interjú – Felkai Eszter

Felkai Eszter

a BigBag PR Ügynökség tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, a Fashion event management tárgy oktatója

 

Interjú - Felkai EszterDivatmenedzsment.com: Az egyik legnevesebb hazai divatesemény, a Toni&Guy Fashion Week Budapest alapítója. Hogy indult az együttműködés az angol, hajápolási termékekre szakosodott márkával?

Felkai Eszter: Ügynökségünk első ügyfelei között volt az Unilever Toni&Guy termékcsaládja. Londonban is a fashion week nagy támogatója, s mivel itthon nem volt még ilyen kaliberű event, úgy döntöttünk, mi majd  megcsináljuk.

A csillagok állása is nekünk kedvezett, mert a hazai tervezők is ebben az időszakban kezdtek el komolyabban nemzetközi piacok felé nyitni. Egyszóval, ez egy jó időszak volt. Így összehoztuk a legnívósabb szereplőket egy fedél alá, Toni&Guy pedig névadó szponzorként állt az ügy mellé. Azóta is várakozáson felül teljesít ez a rendezvény.

Folytatódik a jövőben is ez a sikeres együttműködés?

A következő szezonban egy olyan támogatónk lesz, amely világviszonylatban már nagyon ismert divat vonalon. Ez a cég lesz az új névadó is. A kiléte még titok.

Mi alapozta meg ügynöksége sikerét? Mivel foglalkozott korábban?

Eredetileg kommunikációt tanultam. Korábban dolgoztam reklámügynökségnél (Ogilvy & Mather), majd magazinok szerkesztésével foglalkoztam. Divatújságíróként szinte az összes lapnál megfordultam, egyik legfontosabb munkám a Marie Claire divatrovatának szerkesztése volt.

Szerintem ez a tapasztalat a komplett PR alapja: jól kell ismerni az újságírói igényeket és a divat szektort. Majd azon kezdetem el gondolkodni, hogy miként találkozhat a stratégiai gondolkodás és a divat. Egy időre kimentem New Yorkba, ahol fashion writing kurzust hallgattam. Ott rengeteg divatra szakosodott PR ügynökség működik. Miután hazajöttem, több olyan márkával, marketingessel találkoztam, akik azt kérdezték, hogy hogy lehetne ezt a műfajt profin csinálni.

Attól lettünk egyediek, különlegesek a hazai piacon, hogy a divat és beauty területére specializálódtunk, rendkívül naprakészek vagyunk ezeken a területeken, nagyon szép rendezvényeket csinálunk, és a munkákban nagyon fontos a magas minőség. Ezt a szemléletet szeretném átadni majd a diákjaimnak is: a kommunikáció és marketing ismerete nem elég. Abszolút képben kell lenni a hazai és nemzetközi divatiparral is!

Mi a kulcsa egy igazán jó divatbemutatónak? Mitől lett a legnevesebb divatesemény a Toni&Guy Fashion Week Budapest?

Az első perctől kezdve nagyon tudatosan brandként építettük a rendezvényt. Kezdve az arculattól, amelyet olyanná formáltuk, ami a nemzetközi trendekbe illik. Tehát a kulcs, hogy brandet építünk, amikor egy rendezvényt szervezünk: kezdve a back stage karszalagtól a good bye csomagig. Modelleken, fényen, kifutón sose spórolunk. Ha valamit nem tudunk magas minőségben csinálni, inkább nem csináljuk. Ugyanígy nem engedtünk be akármilyen szponzort, mert nem rövid távon gondolkodunk.

Ha érdekel a fashion eventek világa, jelentkezz online a Divat- és luxusmárka-menedzsment képzésre, vagy látogasd meg a BKF oldalát!

Eszter munkájáról további információt a BigBag PR Agancy Facebook oldalán találsz.

Share
Share
Share