INTERJÚ BOGDÁNOVICS DÓRA, A ROSE KFT ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJÁVAL, ÉS A BUDAPESTI METROPOLITAN EGYETEM FENNTARTHATÓ DIVATMÁRKA MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK VÉGZETT HALLGATÓJÁVAL

Balázsi Anna interjúja

Arról, hogy a jelenről tudjunk beszélgetni, feltétlenül meg kell említeni a múltat is. Kerekasztal beszélgetés során említetted, hogy most már 30 éve, hogy Édesanyád megalapította a Rose Kft-t egy kis pincében, ahol eleinte kötöde volt. Milyen hatással volt ez rád kislányként? Milyen érzés így visszatekintve, látni egy céget felépülni, ahol nők
és asszonyok dolgoztak abban az időben.

Az egész életemre kihatással volt. Ebbe születtem bele. Mi mindig csináltunk valamit. Ez egy nagy kaland volt. Kislányként ott írtam a házimat, majd mentünk anyagbeszerzésre, segítettem a szabászatnál, később egyetem után külföldön szereztem gyakorlati tudást arról,  hogyan kell irányítani egy céget. Láttam ahogy a kis pincei kötödéből, átköltözünk egy nagy csarnokba, ahol már annyi munka volt, hogy két műszakban tudtuk foglalkoztatni a munkavállalóinkat. Ekkor már haza költöztem és átvettem a családi vállalkozás gazdasági vezetését és tudtam, hogy bármi történhet, nincs lehetetlen!

Most mesélnél egy kicsit a Rose jelenéről is? Egy új brand bevezetése előtt álltok. A munkaruházaton belül, a védőruhák felé vettétek az irányt. Mesélnél erről bővebben? Mennyiben más/nehezebb piacra dobni egy védőruha márkát, mint egy divat márkát?
A doublerosenext, a Double Rose 2. generációja. Csúcstechnológiás, antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkező, izzadságelvezető köpenyeket, nadrágokat és tunikákat kínálunk elsősorban az egészségügyben, vendéglátásban, valamint szállodaiparban dolgozóknak, hogy új szintre emeljük a munkahelyi biztonságot és komfortérzetet.

Portugáliában egy oktató korházban teszteltük az antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkező anyagot mely 99,9%-ban megakadályozza a H1N1 vírus és Staphylococcus baktériumok további szaporodását a ruhán. A speciális gyártástechnológiával kezelt anyagból készült ruha mintegy hőszabályzóként is működik.

A munkaruha márkát tekintve, mennyire lehet alkalmazni a social mediát? Hol éritek el legkönnyebben a vásárlóitokat?
Igyekszünk jelen lenni a social media minden területén. Egy kisebb csapat is dolgozik ezen a háttérben, de szeretek én magam is részt venni ebben a munkában is.

Munkaruhák esetén mennyire fontos, hogy az anyagok Oeko-Tex, GOTS minősítéssel rendelkezzenek?
A munkaruhának az alapanyaga az egyik elengedhetetlen feltétele. Fontos, hogy hordható szerethető legyen. Sok éves tapasztalat után lett egy olyan alapanyag beszállítói kör, akiknek köszönhető, hogy ruháink minőségi darabok. Termék palettánk szélesen kínál 100% pamut és kevertszálas összetételű termékeket. Számunkra fontos, így alapanyagaink rendelkeznek Öko-Tex STANDARD 100 minősítéssel, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy akik munkaruhát keresnek egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy az az anyag milyen minősítéssel rendelkezik. Ezen a téren is sajnos még nagyon kevés információval rendelkeznek az emberek, így tudatosan nem keresik.

A Kerekasztal beszélgetés során többször volt szó a textil hulladékról, hogy Magyarországon nincs kiépítve erre egy használható rendszer. Minden cég, ahogy ti is, maga igyekszik tenni ellene. Nektek milyen textil hulladék körforgásotok van? Nálunk sikerült kiépíteni egy jól működő körforgást. Van egy svéd partnerünk aki a textil hulladékunkból szőnyegeket, törlőrongyokat készít. Van amit mi hasznosítunk újra. Célunk, hogy a jövőben az elhasznált munkaruháinkat mind visszagyűjtsük, illetve egy kérdőívet állítsunk össze vásárlóinknak, hogy felmérjük a személyes kompetenciájukat, mit kezdenek a saját textil hulladékukkal.

További információ a doublerosenext Kft.-ről: https://doublerosenext.hu/ ; https://www.doublerose.hu/

Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás Divatmenedzser képzésünkön tanulni jelentkezz most!

Share
Share
Share