Furla Shadow Program Beszámoló

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy részt vehettem ezen a programon, hiszen egy olyan márkát ismerhettem meg közelebbről, amit mindig is csodáltam, és amelynek termékeire mindig is vágytam.

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Divat- és luxusmárka-menedzsment másoddiplomás képzése során a Shadow Program keretében lehetőségünk nyílt arra, hogy közvetlen tapasztalatot szerezhessünk arról, hogyan is működik a divatszakma.

Egy teljes napot tölthettem el a Furla üzletek tulajdonosával, Nádor Péterrel, valamint a menedzsment tagjaival a Fashion Street-en lévő Furla irodában és üzletben. A látogatásra felkészülten érkeztem, előre összeírva azokat a kérdéseket, amelyekre választ szerettem volna kapni a program keretében.

 

Menedzsment meetinggel indítottuk a napot, amelyen én is részt vehettem és ahol a Péter mellett a brand manager, a marketing manager és egy külső marketing ügynökség vett részt, hogy megbeszéljék a heti aktuális kérdéseket és az eladási adatokat. Jelenleg hot topic-nak számit az online értékesítés kérdése, igy ezzel kezdtük a megbeszélést.

Az aktuális kérdések után a marketing került előtérbe, amelynek keretében átbeszélték a jelenleg futó kampányok eredményeit és a jövőbeni akciók részleteit. Jelenleg a márka az új kollekcióját bemutató sajtóeseményre készül, amit rendhagyó módon az üzleten kívül, de egy rendkívül exkluzív környezetben rendeznek majd. Ezen túlmenően beszélgettünk a vásárlóközönség összetételéről (amely eltérő a két üzletben) valamint a bolton belüli vásárlási élmény (shopping experience) jövőbeni fejlesztési lehetőségeiről.

A marketing kampányok után a Fashion Street-en lévő üzletbe látogathattam el, ahol a brand menedzser avatott be a bolt működésének részleteibe és a dolgozók motivációs rendszerébe. Továbbá lehetőségem nyílt a visual merchandising-ért felelős kollégával arról is beszélgetni, hogy milyen szempontok szerint és hogyan alakítja át időről időre a kirakatot és a boltban az áruk kihelyezését.

Összességében egy nagyon izgalmas és tanulságos nap volt a számomra, ahol sokat tanultam és számos új élménnyel gazdagodtam. Igaz csupán egy napra csöppentem bele a márka életébe, mégis elindította bennem a gondolatokat és azon kaptam magam, hogy a Fashion Street üzleteit nézegetve magam is azon töprengek, vajon én hogyan csinálnám az ő helyükben…

Nádai Anikó, Divatmenedzser hallgató

 


Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni Sahadow Programjainkon és Divatmenedzsment Műhelyeinken, katt ide és jelentkezz most online a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat-és luxusmárka-menedzsment képzésére!

További információ kérhető a szak vezetőjétől az info@divatmenedzsment.com címen.

Share
Share
Share