Divatmenedzsment Nyílt nap összefoglaló – 2018.02.08

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti Karának nyílt napja a már megszokott módon a kari központi tájékoztatóval indult.

Ezt követte többek között a Divat-és luxusmárka-menedzsment szak programja, melynek során az érdeklődők meghallgathatták elsőként Szilágyi-Csüllög Mónika szakvezető, majd Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség a Divatipari Marketing Igazgatóságának vezetőjének előadását, aki a készülő az 5 éves divatipari stratégiai tervről beszélt. A szakember szerint az országimázs divatipari szektorra kialakult és folyamatosan alakított elemét állami beavatkozással is fejleszteni kell. A stratégia lépései az aktuális helyzetfelmérést, kvalitatív és kvantitatív kutatást, más szektorokkal való kapcsolatát, események, kampányok vizsgálatát, és a lehetőségeket és megoldásokat tartalmazza. A divatturizmus egy kiemelkedő jelenség és húzóerő az ágazatban, ami megteremtheti a hazai divattervezők nemzetközi ismertségét, és a különböző „Fashion Week” – jellegű divatbemutatók és divatversenyek, mint rendezvények növelhetik az ország népszerűségét. A tanulmány kialakításához társult a #Hellodivat stratégiai nap és konferencia, amelyek eredményeként a stratégia várhatóan február végén fog megjelenni.

Az előadás után, a másoddiplomás divatmenedzser képzés workshopjain az érdeklődők az online marketing világában kalandozhattak, valamint divatmárka kommunikációról gondolkodhattak közösen a szak oktatóival.

Az online marketing tárgy előadója, Balogh Beáta GoogleAdwords szakértő a weboldalak szerepeiről, pszichológiai hatásairól, az oldalak tesztelési módjairól, és konverziós célokról számolt be. A workshop során kreatív kvízkérdésekkel hasonlíthattuk össze a weboldalak teszt előtti és utáni eredményét.

Mihály Ágnes márkakommunikáció workshopja a trendépítés vizuális, kreatív világát tárta fel elénk. A jelenlevők ízlésvilágát, stílusát figyelembevéve a magyar és nemzetközi designerek munkáival egy interaktív beszélgetés keretében a designer, Stella McCartney és egy magyar márka, a Nanushka pozicionálását végezhettük el.

Szilágyi Bernadett írásaHa Téged is érdekel a magyar divat jövője, és tevékenyen részt vennél az alakításában, jelentkezz a 2018/2019-as tanévre online a Divat- és luxusmárka-menedzsment képzésrevagy látogasd meg a Budapesti Metropolitan Egyetem oldalát! Kérdéseidet az info (kukac) divatmenedzsment (pont) com címre küldheted el.

Share
Share
Share