Élménybeszámoló – Fashion Week backstage tour

Divatműhelyünk első állomása a Mercedes-Benz Fashion Week Backstage Tour, amely szorosan kapcsolódik a Fashion Event Management tantárgyhoz. Kis csapatunk izgatottan várta az eseményt, hiszen mindannyian először voltunk abban a helyzetben, hogy a kulisszák mögé is bepillantsunk.

A szombati tantermi óráink után együtt vettük célba a felújított Várkert Bazár épületét, ahol Oscar-díjas színésznőknek érezhettük magunkat a bejárat vörös szőnyegén. A szigorú, ám nagyon udvarias biztonsági őrök gyűrűjén átjutva a kiállítótérben megtapasztalhattuk, hogy a divatesemények látogatói is éppoly figyelemreméltó jelenségek, mint a tervezők modelljei: csinosak, jól öltözettek, stílusosak. Mi pedig máris indultunk tovább, hogy megtudjuk, milyen folyamatok zajlanak egy ilyen nagyszabású esemény hátterében.

A backstage küszöbét átlépve külön világ nyílt meg előttünk. Egy valódi gyár rendezettségét követhettük nyomon: szorgos „divatmunkások” tették a dolgukat. Külön területen tárolták a tervezők bemutató kollekcióit. A gurulós ruhaállványokra a megjelenés sorrendjében készítették elő a szetteket, melyet gondosan őriztek az öltöztetők. Óriási, fehér fényű lámpákkal megvilágított termekben készültek a modellek frizurái és sminkjei, a kifutó fényviszonyait imitálva. Szorgos kezek gőzölték a ruhák legapróbb gyűrődéseit, hogy minden tökéletes legyen a divatbemutatón. Mivel a catwalk nem több, mint fél óra, minden résztvevőtől nagy fegyelmezettséget és pontosságot igényelt a rá bízott feladatok tökéletes kivitelezése.

Túravezetőnktől, Felkai Esztertől megtudtuk, hogy ezen a napon minden tervezőnek lehetősége van portfóliót készíteni. Nyugodt, látványos helyen készültek a divatfotók. A szervezők ezzel a lehetőséggel könnyítik meg a divattervezők dolgát. Praktikus megoldás, hiszen mindent biztosítanak a tökéletes képekhez: csodás helyszín, profi fotósok, sminkesek, modellek – a divatfotózás nélkülözhetetlen kellékei.

Pár vakuvillanás után mozgolódás támadt a háttérben: a modellek már a következő catwalkra készülődtek, ezért mi is elfoglaltuk a helyünket a nézőtéren. A hangszórókból feldübörgött a zene, felvillantak a fények, és a kezdetét vette a show!!!

Kiss Adrienn


Az esemény leírásáról itt olvashat.

Share
Share
Share