Divatmenedzsment Műhely Zólyomi Zsolt Parfümörnél

Experience secure crypto transactions on immediate bitwave blockchain platform.

Egy szép márciusi napon kivételesen kihagytam a reggeli készülődés egyik lépését és tudatosan nem tettem magamra semmilyen parfümöt. Abban bíztam ugyanis, hogy az eddigieknél mesésebb illatokat, parfümöket tudok majd kipróbálni a Le Parfum parfümériában, amely Zólyomi Zsolt parfümőr üzlete a Carlton-Ritz szálloda patinás épületében.

A várakozásaimnak megfelelően valóban sikerült megszagolni néhány fantasztikus illatkreációt, ugyanakkor ennél sokkal többet kaptam. Egy tehetséges ember csodálatos életútját és filozófiáját ismerhettem meg. Zsolt karrierjének alakulása jól mutatja, hogy soha sem késő váltani és elkezdeni valóban azzal foglalkozni, amivel igazán szeretnénk.

Emellett nagyon megragadott, amit a luxusról mondott. Szerinte ugyanis a nagy és ismert, számomra eddig luxus kategóriába sorolt divatmárkák nem a valódi luxust képviselik. Az árukat tekintve magasra vannak pozícionálva ugyan, így valóban elérhetetlenek a társadalom szélesebb rétegei számára, de nem azt képviselik, amit ő luxusnak gondol. Zsolt véleménye, hogy a luxus egy kivételesen magas minőséget, egyedi és kézműves technológiát, valamint maximálisan személyre szabott szolgáltatásokat jelent. Ez a szemlélet a parfümériában egyedi megrendelésre készített illatban valósulhat meg, amelynek ára 10 000 eurótól indul. Így valóban csak a kiváltságosok mondhatják el maguknak, hogy kifejezetten a saját bőrükre és a személyiségükhöz illeszkedő parfümöt használnak.

Zsolt nézőpontja alapjaiban rengette meg a luxusról alkotott képemet, ugyanakkor maximálisan egyetértek a véleményével. Érdekesnek tartom azt, hogy a divaton kívül más iparágakban és az élet egyéb területein is megjelenik a luxus kifejezése, különösen a gasztronómia, az autógyártás, az utazás (turizmus) és a szépségipar terén. Érdekes megfigyelni, hogy hogyan próbálják meg a „luxust elérhetővé tenni” szélesebb rétegek számára és a gyakran hallott „egy csipetnyi luxus Önnek is jár” szlogennek hirdetni termékeket, szolgáltatásokat.

Maga a luxus fogalma is azt gondolom, hogy relatív, hiszen van egy egyetemleges jelentésmagja, ugyanakkor a valódi tartalom minden embernek mást jelent.

Összességében egy fantasztikus élmény volt ez a látogatás és nagyon bízom benne, hogy egyre több ehhez hasonló üzlet nyílik majd Magyarországon és ezáltal viszi a jó hírünket szerte a világban.

Nádai Anikó, Divatmenedzser hallgató beszámolójaHa szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!

Share
Share
Share