Divatmenedzsment Műhely a Burberry-nél

A Divatmenedzsment műhely 2. állomásaként a Burberry divatnagyhatalom működésével ismerkedhettünk meg, az Andrássy úton található üzletben első kézből a hazai menedzsmenttől. Nem könnyű összefoglalni, mennyi mindent tanultunk e reggelen, hiszen legfőképpen új látásmódot kaptunk, amit életünk valamennyi területébe beépíthetünk. Egészen újszerű és profi szemszögből csodálkozhattunk rá a termékek és a munkavállalók útjára. Mert a Burberry-nél valóban rendkívül fontos, hogy mindenkinek jó legyen, minden embernek – munkatársnak és vásárlónak –, és a márkának is.

„Nem lehetsz jobb helyen” – mondta lelkesen a régióvezető.

7:50

Izgatott várakozás a Burberry kirakata előtt (a végtelenhosszú perceket a legutóbbi Burberry divatbemutató felidézésével próbáljuk sürgetni, valamint a bejárati ajtó szuggerálásával).

8:00

Nyílik az ajtó… heves szívveréssel párosult belépés a jellegzetes kockás motívumról (is) ismert birodalomba. Gyors ismerkedés a régióvezetővel és a budapesti szalon vezetőjével, s az üzlet helyiségeivel – a raktártól kezdve a szezonális termékeket felvonultató részlegen át egészen a parfümökig, no, meg a trench coat-okig –, majd a folyamatosan le-leeső állunkat erősen tartva helyet foglalunk az emeleten. Kezdődhet a tanulás.

8:30

Szerény szó a tanulás. Akkora és olyan információtengert kaptunk a Burberry munkatársaitól az üzlet és a márka felépítésével kapcsolatosan, hogy az szinte leírhatatlan. Ezt tényleg hallani kell és átélni. Hallani, ahogy a szívükből szólnak az itt dolgozók, érezni a lelkesedésüket, alázatukat, lojalitásukat, beleszippantani abba a jellegzetes Burberry illatba, tapintani a kincsek finomságát, fürkészni a sok apró részletet, melyekről már tudjuk, bizony nem a véletlen művei. De még mennyire nem. És megérteni, hogy itt tényleg nem dolgozhat akárki, csak az, aki mindezt érzi, átérzi, megérzi és megtanulja (mert a sikeres felvételt követően teljesíteni kell a vállalat saját képzését még a próbaidő alatt).

De hogy is nyerhet el valaki egy ilyen állást? Jó jel, ha „Burberry vér csorog az ereinkben”, de az érzelmi kötődés még nem minden, hiszen alkalmassá kell válni a megtisztelő feladatra, hitelesen kell képviselni a Burberry szemléletmódját és stratégiáját. Ám a cég mindent meg is tesz ennek érdekében: információban és élményben gazdag tréning, valamint felejthetetlen első munkanap, biztonság és vonzó karrier vár az ide érkezőkre. Egyszerre kér és hálál, ad és kap a divatnagyhatalom. Az első másodperctől kezdve sokat követel, de motivációval is megtölti valamennyi munkatársát. Megvilágítja és támogatja jövőképüket, fejlődésüket, nyitott a kreatív ötletekre, az esetlegesen felmerülő problémákra pedig villámgyorsan megoldási lehetőséget szolgáltat annak érdekében, hogy valóban mindenkinek a legjobb legyen, minden munkatársnak, ezáltal pedig minden vásárlónak is éljen bárhol a világon.

Minden tekintetben új értékrenddel gazdagodtunk tehát, ami a divatcég minden részletét áthatja, s amit mi is beépíthetünk életünk szeleteibe, működőképesebbé és teljesebbé téve a munkafolyamatokat, az emberi kapcsolatokat és a mindennapokat egyaránt. Közben pedig saját jövőképünk is kontrasztosabbá vált és megállapítottuk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy bepillanthattunk ebbe a csodálatos világba.

9:50

Ten to ten time. Most már tudjuk, mit takar ez a 10 perc, hiszen ezen értékes pillanatoknak is részese lehettünk. (Újabb időszámítás az életünkben.)

10:00

Üzletnyitás. Tehát mi távozunk, átadjuk helyünket a vásárlóknak.

Új motivációval és inspirációval feltöltődve, ám újabb ismeretekre szomjasan számoljuk vissza a perceket a következő workshopig.


Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és már a tanév kezdete előtt részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!


Olvassa el diákunk élménybeszámolóját a látogatásról és nézze meg videóinterjúnkat!


Share
Share
Share