Divatmenedzsment Műhely az Adrienne Feller Mom Parki üzletében

„A 2017-es év első divatmenedzsment műhelyén az Adrienne Feller első –és eddig egyetlen- üzletébe látogattunk el a MOM Parkba. A prémium magyar márka nagy tisztaságú, hatóanyagokban gazdag kozmetikumokat kínál az igényes, tudatos vevők számára.

Az előadáson számtalan érdekes és hasznos dolgot hallottunk, nemcsak menedzsment és marketig szempontból, de az illóolajok és kozmetika világából is. Megtudtuk például, hogy míg az angol aromaterápia inkább wellness-jellegű, a franciák szigorú szabályok szerint, gyógyításra, belső fogyasztásra is használják az illóolajokat és aromaterápiás készítményeket. A Panarom és az Adrienne Feller -mindkettő Feller Adrienn nevéhez köthető, az utóbbi az elsőből nőtte ki magát-, a kettő között helyezkedik el, de inkább a francia iskola felé hajlik: akár belsősleg is alkalmazhatók a termékek, hiszen a legszigorúbb vizsgálatokon esnek át, és száz százalékig természetesek.

Az előadás során megismerhettük a márka történetét és fejlődését is: szakmai oldalról indult, először illóolajokkal, ezekhez kapcsolódó képzéssel, majd professzionális kozmetikai termékekkel, szépségterapeuta iskolával folytatódott, végül a két brand szétválasztása után a lakossági termékekkel jutottak el a mai állapotig.

Az Adrienne Feller márka építése során nagyon érdekes és egyedi kihívásokkal kellett szembenézniük: habár a termékeik már jól ismertek voltak szakmai körökben, a nagyközönség számára ismeretlenül csengett a nevük. Versenyelőnyük egyben a versenyhátrányuk is: az elérhető legtisztább minőséget kínálják, ennek azonban ára van- ezt pedig csak akkor hajlandóak az általában árérzékeny vásárlók megfizetni, ha felismerik a természetes kozmetikumok előnyeit, megtapasztalják a hatásukat. Többször is elhangzott, hogy ehhez a vásárlókat edukálni kell, de szerencsére egyre többen egyre tudatosabbak.

Az Adrienne Feller termékportfóliója a szokásostól eltérő; nyolc termékcsalád van, ezek azonban nemcsak a testre fókuszálnak, hanem a lélekre is- így nemcsak a bőrtípusokra, hanem a személyiségtípusokra, a bőr tüneteinek rejtett okaira is.  Az illóolajok szerencsére ezek megoldásában is segíthetnek. Ez a holisztikus szemléletmód azonban kissé bonyolultabbá teszi a megfelelő termékek kiválasztását, így promotálását is, azonban a végeredmény kárpótol: mintha kicseréltek volna, hiszen a termékek több szinten hatnak. Mindezen tudás és információ átadására kevés idő áll rendelkezésre az eladás során, az üzlet dolgozói azonban nemcsak a termékeket, hanem a filozófiát is bemutatják az érdeklődőknek, így valósul meg a vásárlók edukálása.

Ha mindez még mindig nem lenne elég csábító, a termékek áprilisban új csomagolást is kapnak az arculatfrissítés részeként, ami még könnyedebb, letisztultabb és vonzóbb lesz- illeszkedve az üzletcsodás enteriőrjéhez. Engem teljesen levettek a lábamról!”

Szántó Judit, I. éves hallgató beszámolója

 

 

„Az első tavaszi Divatmenedzsment Műhelyünk helyszíne a MOM Parkban található Adrienne Feller üzlet volt. Még nem találkoztam a márkával előtte, így még nagyobb izgalommal vártam a szerda reggelt. Az üzletlátogatást megelőzően természetesen a webshopokon tájékozódtam magáról a márkáról, valamint a kínált termékekről.

Az üzlet rendkívül szép, letisztult és elegáns. Csupa jó élménnyel gazdagodtam a divatmenedzsment műhely során, sok sikert kívánok nekik és remélem, hogy Magyarország után a külföldi piacokat is meg tudják hódítani.”

Martonfalvay Dorina, I. éves hallgató

 

 

„Az Arienne Feller márka filozófiája a kifogástalan minőség, a természet és az illóolajok erejébe vetett hit, 20 éves szakmai tapasztalat, emberközpontúság – ezek az értékek állnak termékeink megalkotása és oktatásuk mögött.

Nagy élmény és hasznos tapasztalatszerzés volt meghallgatni az előadást, és ezzel jobban belelátni ennek a luxusmárkának a háttértörténetébe, illetve stratégiai döntéseibe.”

Mezei Dóra, I. éves hallgató


Ha szeretnél Te is gyakorlatorientált másoddiplomás képzésünkön tanulni és részt venni a havi Divatmenedzsment Műhelyeken, jelentkezz most!


Share
Share
Share